Postimaksu 3,90. Ilmainen toimitus yli 50€ tilauksiin

Hopeakoruista

Hopeakorut säilyvät kauniimpina, kun kohtelet niitä huolella ja uhraat hieman aikaa ja vaivaa niiden huoltamiseen.

Hopeiset korut

Asiakkaat kysyvät usein kaupassa hopeisten tai hopeoitujen korujen kohdalla, tummuvatko korut helposti. Hopealla tosiaan on taipumus tummumiseen. hopeisia koruja kannattaakin puhdistaa säännöllisesti ja etenkin silloin, jos korua käyttää vaalean vaatteen kanssa, koska puhdistamaton koru voi jättää ikävän ja vaikeasti puhdistettavan jäljen vaatteeseen. Voit välttää tummumista jonkin verran säilyttämällä koruja pehmeän kankaan sisällä suljetussa rasiassa, kun et käytä niitä. Kannattaa myös ottaa korut pois uimisen, saunan ja suihkun ajaksi. Mikäli mökkipaikka on meren rannalla, kannattaa hopeakorut jättää kotiin, sillä ne tummuvat tai kellastuvat helposti suolapitoisessa meri-ilmassa. On myös syytä välttää kaikkien korujen altistamista kemikaaleille kuten hajuvesille sekä aurinko- ja kosteusvoiteille.

Tummuneen hopeakorun puhdistukseen on monia keinoja. Itse suosin kultasepänliikkeistä ja monista tavarataloistakin löytyviä puhdistusliinoja, joilla hopeakorut voi puhdistaa vaivattomasti ja hellävaraisesti. Usein nämä liinat soveltuvat mainiosti kaikkien korumateriaalien puhdistamiseen ja kiillottamiseen. Esimerkiksi hopeoidut korut, joille ei kannata käyttää hopeanpuhdistukseen tarkoitettuja voimakkaita liuoksia, tulevat kuin uusiksi puhdistusliinalla käsittelemällä.

Eli paljon pystymme tekemään korujen suojelemiseksi ja huoltamiseksi. Nämä vinkit tuli nyt kirjoitettua hopeakoruille, mutta moni juttu pätee myös esim. hopeoiduille ja kullatuille koruille:-).

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit